livet är rätt gött vid 50

publicerat i Allmänt;

När jag var 25 år tänkte jag och undrade hur livet ser ut om 25 år framåt, då är jag  50 år och rätt gammal.  Mitt liv från den dagen jag var 25 år och fram till idag,  25 år senare har mitt liv bestått av mycket glädje, skratt roligheter, resor, jobb, politik, vänner som kommit och gått, nya vänner, gamla vänner, barn, barnbarn, hus, lägenhet, kärlek, sjukdomar, sorg och död.

Det har varit ett liv som varit upp och ner men när jag summerar så har det varit mest upp.  Idag kan jag titta och tänka att allt jag gjort och varit med om skulle jag inte vilja ha ogjort, klart vissa saker i livet skulle jag inte vilja uppleva igen. Men det är så här livet är, en blandning av glädje och sorg.

När  jag blivit så här gammal och ”visare” som jag faktiskt tror jag blivit under dessa år, vad står jag då i livet just idag.

Jag har träffat världen finaste Magnus som jag inte riktigt kunde fatta att jag kunde göra ,när jag är inne på mitt femtionde år. Jag trodde nog att livet blir bra om jag mår bra och får vara frisk, allt annat är en bonus. Men då träffar jag en man som är som jag och allt känns bara 100. Att det kunde finnas en till som jag fast  i manlig version, trodde inte jag.

Det bästa med att med att vara 50 (om 7 månader) är att jag vet vad jag vill och jag vågar göra utmaningar i livet. Jag tror mej veta att livet inte går i repris.

När jag var 25 visste jag inte riktigt om jag hade vågat det jag vågar i dag att satsa och utmana livet. . Idag vet jag att jag vågar göra det jag känner är rätt och om det inte skulle vara rätt så har jag all fall gjort en resa och blivit en erfarenhet rikare.

För ett tag sedan träffade jag en ”gammal” vän som jobbar som psykolog/kbt:are och hon sa följande – Du är inte 20 år längre Veronika och du har inte livet framför dej och kan vänta med allt det där som du vill göra. Du är snart 50 år så gör det du vill och känner, strunta i vad alla andra tycker och tänker. Det är ditt liv så gör något av det och gör det som är bäst för dej.  , köp hus med den nya kärleken, res iväg, förlova och gift dej, vem vet om du lever om 10 år. Det enda du vet är att du är lycklig nu och låt dej tillåta att vara detta. Vad säger man?! –  Ja, du  har rätt,  livet kan ta en ny  vändning i  morgon eller om 35 år. Men en sak vet jag efter dessa 49 år och 4 månader och det är att jag är så gammal att jag gör precis det som jag vill. Om det är att resa, gifta mej, välja mina vänner, äta godis varje dag, tälta i djungeln eller bara sova under bar himmel så gör jag det. ( köpa hus gör jag inte, det vet jag.)

 Så på det hela är det faktiskt rätt gött att vara så ”gammal” och våga göra det man vill.

Helgen har varit en riktig mys helg med Magnus, vi har vart ute och åkt motorcykel en hel del i det fina vädret, vi lyckades nog köra ett par 19- 25 mil. Fikat och ätit lunch ute och bara gjort det som fallit oss in, det är det som är ledighet, inga måsten eller krav.

Nu blir det en promenad med hundarna sedan hämta Magnus för att göra det som bara vi vill.

Tänk på att de flesta älskar dej som vän när solen skiner.  Men det är när stormen och molnen drar fram du vet vilka som står kvar och är dina vänner.

 

Kommentera inlägget här :