nya tag

publicerat i Allmänt;

När du får punka på cykeln har du två alternativ. Antingen pumpar du däcket, så att du kan cykla vidare  tills däcket är tomt på luft igen eller så kavlar du upp ärmarna och byter däcket en gång för alla och slipper slösa tid på att pumpa däcket hela tiden. Jag vet vilken väg jag hade taget kanske den enklaste att ta fram pumpen och pumpa däcket, eller? Jag hade kavlat upp armarna och fixat till det för ingen vill vara utan luft.

Just nu har jag beslutat mej för att det är dags att kavla upp armarna riktigt långt och ta tag i det som kändes omöjligt i förmiddags men som känns som den bästa vägen nu när det är eftermiddag. Det räcker man bryter ihop snabbt (ca en förmiddag) och reser sej igen för att inse att det inte finns något alternativ.

Vad är det då som får mej att kavla upp armarna och hugga i med nya tag? Det är att se till att jag mår bra och att få ordning på mitt socker som känns lite upp och ner. Så nu blir det vatten och bröd en månad, en mil om dagen i löparskorna, en runda på hojen med Magnus ca 10 mil (kanske inte ger någon viktnedgång)?!  Eller så gör jag väl helt enkelt så att jag köper mej en egen hoj och se vad det gör på milen och kilona. Skämt och åsido, men det gäller att börjar äta rätt motionera mera och vara rädd om mej. Minska några kilon osv. Inga större uppoffringar bara bonus för mej.

Idag är en ny dag sa en kvinna till mej som jag träffade när jag och Frasse var ute på promenad. Jag frågade varför den var ny och fick svaret - jag är 91 år och varje dag är som ny för mej när jag sätter båda fötterna bredvid sängen när jag vaknar. Snart sätter jag inga fötter alls på golvet och då är det ingen ny dag för mej mera. Vad klagar man över? bara att kavla upp armarna och göra det som krutgumman säkert hade gjort, utan att ens fundera på varför.

Nu är det fotboll och nu håller vi tummarna att Sverige inte åker ut med en gång!

Kommentera inlägget här :